Advertentie


 

QR-codes in de klas    
     
  QR-codes kom je tegenwoordig overal tegen. Een QR-code is een 2 dimensionale streepjescode die je kunt scannen met een telefoon of tablet, of met een handscanner. Wanneer je een QR-code scant krijg je meestal iets te zien dat op internet staat. Dat kan een website zijn, een filmpje, een document, een formulier etc. 

Op dezelfde wijze kun je de QR-codes ook in het onderwijs gebruiken. Door het juist toepassen van QR-codes geef je leerlingen extra digitale informatie.
     
     
www.123lesidee.nl     
     
  Op deze site is veel lesmateriaal te vinden voor alle groepen.                   
     
     
www.SportenSpelXL.nl    
     
  Een gratis website met gymoefeningen en gymspelletjes op video speciaal voor (gym)docenten en studenten.
     
     
www.schoolbordportaal.nl    
     
  Op deze site kun je voor de verschillende vakgebieden tools, prentenboeken, liedjes, spelletjes, filmpjes en overige lesmaterialen vinden voor het digitaal schoolbord.
     
     
www.digibordopschool.nl    
     
  Ook op deze site is materiaal te vinden voor het digitaal schoolbord.
     
     
Boijmans in de klas    
     
  Op de website van het museum Boijmans van Beuningen is informatie te vinden voor leerkrachten en leerlingen in zowel primair als voortgezet onderwijs. Door middel van mooi beeldmateriaal, lestips en kijkopdrachten brengt de website het Boijmans in de klas. Een voorbeeld is de les over papegaai Paulo. Deze les is bestemd voor de onderbouw.
     
     
www.juf-hannah.nl    
     
  Op deze website vind je lesmateriaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Veel materiaal is geschikt voor zelfstandig gebruik.
     
     
TypeTopia    
     
  Typetopia is een online typecursus (bekend van tv) in de vorm van een spannend spel. De eerste 3 proeflessen zijn gratis en er is sprake van diplomagarantie. Tevens is de typecursus speciaal ontwikkeld voor kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie. Door het volgen van een typecursus zouden de kinderen niet alleen beter kunnen typen, maar ook beter kunnen lezen.. 
     

 

 


 

Jouw website op deze pagina?
Neem 
contact op!