Handige websites

 

 Start sterk & sluit slim    
  Een schooldag staat volgepland met verschillende lessen. Omdat het voorbereiden hiervan veel tijd kost, schiet het bedenken van een leuke dag- of lesopening er weleens bij in. En ook al weet iedereen dat het evalueren van een les of dag belangrijk is, het is niet altijd makkelijk om verschillende evaluatievormen te bedenken en in te zetten. Hoe fijn is het dan als je <meer>.....
     
     
 Spelling.nl    
  Vind je spelling oefenen saai? Daar weet Spelling.nl wel een goed antwoord op. Op deze website vind je allerlei spelletjes. Door te oefenen met spelletjes wordt het leren leuk. Je bent eigenlijk meer bezig met het spelletje dan met de woorden. Maar toch zijn de spelletjes erg leerzaam. Je moet namelijk steeds het voorbeeldwoord vergelijken met het eigen woord. Zo weet je hoe het woord op de goede manier wordt gespeld.
     
     
De leukste kinderen    
     
De leukste kinderen   Een online magazine waar op een positieve manier aandacht wordt besteed aan de opvoeding van kinderen, met speciale aandacht voor anders lerende kinderen. Anders lerende kinderen die in het huidige onderwijssysteem niet tot hun recht komen en vaak gedemotiveerd raken. Kinderen die door hun omgeving soms minder begrepen worden. Kinderen met talenten die nu, in het huidige onderwijssysteem onbenut blijven.
     
     
Eurowijs    
     
Eurowijs   Eurowijs is het meest leuke én uitgebreide lesmateriaal over het thema geld. Met deze interessante geldlessen worden leerlingen bewust hoe ze verstandig kunnen omgaan met geld. Op een leuke wijze leren de leerlingen over sparen en uitgeven, rekenen met de euro en veilig pinnen.
     
     
     
Huisje Boompje Beestje    
     
Huisje Boompje Beestje   Op deze site staan links naar alle afleveringen van het programma 'Huisje Boompje Beestje'. De afleveringen staan gesorteerd op onderwerp of seizoen. Zo kun je eenvoudig de juiste aflevering vinden.
     
     
Somtekeningen    
     
  Via deze website kun je somtekeningen uitprinten op verschillende niveaus. Zowel de op- en aftreksommen als de keersommen kunnen geoefend worden.
     
     
Computermeester    
     
 Computermeester   De bedoeling van deze website is om kinderen op een leuke en eenvoudige manier te laten kennis maken met wiskunde, taal en wereldoriëntatie. De computerspelletjes zijn zo opgevat dat het inoefenen van een vaardigheid als speels wordt ervaren.
     
     
QR-codes in de klas    
     
QR code in de Klas   QR-codes kom je tegenwoordig overal tegen. Een QR-code is een 2 dimensionale streepjescode die je kunt scannen met een telefoon of tablet, of met een handscanner. Wanneer je een QR-code scant krijg je meestal iets te zien dat op internet staat. Dat kan een website zijn, een filmpje, een document, een formulier etc. 

Op dezelfde wijze kun je de QR-codes ook in het onderwijs gebruiken. Door het juist toepassen van QR-codes geef je leerlingen extra digitale informatie.
     
     
www.123lesidee.nl     
     
123lesidee   Op deze site is veel lesmateriaal te vinden voor alle groepen.                   
     
     
www.SportenSpelXL.nl    
     
sportenspel   Een gratis website met gymoefeningen en gymspelletjes op video speciaal voor (gym)docenten en studenten.
     
     
www.schoolbordportaal.nl    
     
schoolbordportaal   Op deze site kun je voor de verschillende vakgebieden tools, prentenboeken, liedjes, spelletjes, filmpjes en overige lesmaterialen vinden voor het digitaal schoolbord.
     
     
www.digibordopschool.nl    
     
digibordopschool   Ook op deze site is materiaal te vinden voor het digitaal schoolbord.
     
     
Beeld Kraken    
     
beeldkraken   Doel van Beeld Kraken is om leerlingen beter om te laten gaan met de beeldcultuur waarin ze opgroeien. Beeld Kraken is geschikt voor leerlingen vanaf de bovenbouw PO tot de bovenbouw VO
     
     
www.juf-hannah.nl    
     
jufhannah   Op deze website vind je lesmateriaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Veel materiaal is geschikt voor zelfstandig gebruik.
     
     
TypeTopia    
     
typetopia   Typetopia is een online typecursus (bekend van tv) in de vorm van een spannend spel. De eerste 3 proeflessen zijn gratis en er is sprake van diplomagarantie. Tevens is de typecursus speciaal ontwikkeld voor kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie. Door het volgen van een typecursus zouden de kinderen niet alleen beter kunnen typen, maar ook beter kunnen lezen.. 
     
     
Wijs met Media    
     
wijsmetmedia   Jonge kinderen pakken mediaontwikkelingen snel op. Daarom is het belangrijk om al op jonge leeftijd aan de slag te gaan met mediawijsheid. De ontwikkeling van mediabewustzijn, mediabegrip, media-attitude en mediagedrag is voor kinderen van groot belang.
     
     

 

 


 

Jouw website op deze pagina?
Neem 
contact op!

 


 

© 2023 jufeline.nl