Paashanger

Onderbouw

Materiaal:
- Dun ijzerdraad
- Strijkkralen
- Gekleurd karton (zwart, wit, oranje en geel)
- Doorzichtig draad
- Lijm
- Schaar
 
Dit is een erg leuk werkje om te maken met Pasen. Voor groep 1 is dit werkje nog een beetje lastig, maar groep 2 kan het al redelijk zelfstandig maken. Het is het makkelijkst wanneer het ijzerdraad van tevoren in de juiste maat geknipt wordt. Het ligt er hierbij maar net aan hoe groot je het ei wilt hebben. Laat de kinderen eerst de strijkkralen aan het ijzerdraad rijgen. 

Wanneer je het ijzerdraad aan het uiteinde dubbelvouwt, kunnen de strijkkralen er niet vanaf vallen. Wanneer het grootste deel van het draad vol met strijkkralen zit, moeten de twee uiteindes in elkaar gedraaid worden. Hierbij hebben de kinderen waarschijnlijk even hulp nodig. 


 
   
Nadat het ei klaar is, kunnen de kuikentjes geknipt worden. Zelf heb ik alleen een voorbeeldje gemaakt. De kinderen konden dit toen zelfstandig namaken. Het is ook juist leuk om verschillende soorten kuikentjes te hebben! Denk eraan dat het kuikentje draait in het ei. Het is dus het leukst als de voor- en achterkant van het kuikentje versierd is. 

Als het kuikentje af is, kan er aan de bovenkant met een prikpen een gaatje gemaakt worden. Met een doorzichtig draad kan het kuikentje in het ei gehangen worden. Ook hierbij hebben de kinderen nog wat hulp nodig. Het resultaat…een erg vrolijke Paashanger! Leuk om in een tak te hangen!
 
 

 
© 2022 jufeline.nl