Ziekte van Hirschsprung

Ziekte van Hirschsprung

De aangeboren afwijking ziekte van Hirschsprung is een soms zeer moeilijk herkenbare darmaandoening. Het kindje poept slecht, weinig of helemaal niet. Het heeft een bolle buik, is lusteloos en hangerig, drinkt vaak niet goed en spuugt soms. Bij enkele kinderen met deze verschijnselen kan de oorzaak de ziekte van Hirschsprung zijn. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 40 kinderen geboren met deze aandoening die is genoemd naar de Deense kinderarts Harald Hirschsprung (1830 - 1916). Er zijn in Nederland (kinder-) academische ziekenhuizen die veel ervaring hebben met de ziekte van Hirschsprung.

Spreekbeurt / PowerPointpresentatie

De Vereniging ziekte van Hirschsprung heeft een PowerPointpresentatie samengesteld die je kunt gebruiken als basis bij een spreekbeurt over de ziekte!

Je kunt de presentatie HIER downloaden. Ook is het mogelijk om (gratis) uitdeelmaterialen aan te vragen; pennen, sleutelhangers of kleine puzzels. Stuur hiervoor een mail naar info@hirschsprung.nl

Passend Onderwijsgids

Wat bekent het voor de school, leerkracht en klasgenoten als een kind met de ziekte van Hirschsprung in de klas zit? De Vereniging heeft, met medewerking van een kinderchirurg, een psycholoog, een leerkracht en een onderzoeker, een Passend Onderwijsgids opgesteld. Hier is veel informatie te vinden over de ziekte van Hirschsprung, speciaal voor het onderwijs.

Klik hier om de Passend Onderwijsgids in Pdf te openen.

Vereniging ziekte van Hirschsprung

 

 

Klik HIER om naar de website van de Vereniging van Hirschsprung te gaan. U vindt daar alle informatie!!

 

 

 

 

 

 

© 2023 jufeline.nl