Start sterk & sluit slim

 

Start Sterk & Sluit SlimEen schooldag staat volgepland met verschillende lessen. Omdat het voorbereiden hiervan veel tijd kost, schiet het bedenken van een leuke dag- of lesopening er weleens bij in.
En ook al weet iedereen dat het evalueren van een les of dag belangrijk is, het is niet altijd makkelijk om verschillende evaluatievormen te bedenken en in te zetten.
Hoe fijn is het dan als je gebruik kunt maken van de ring ‘Start sterk & sluit slim’. In deze ring staan 58 ideeën voor het openen en afsluiten van een les, dag of week.

Er zijn inmiddels heel wat boeken uitgegeven waarin actieve werkvormen beschreven staan die je kunt gebruiken voor een lesopening of – afsluiting. Toch is ‘Start sterk & sluit slim’ hierop een mooie aanvulling. Het bestaat uit 30 kaartjes die verbonden zijn met een metalen ring. Op de voorkant van de kaartjes staan ideeën voor les-, dag-  of weekopeningen. Op de achterkant kun je juist ideeën vinden voor afsluitingen.

De ideeën uit ‘Start sterk & sluit slim’ zijn vernieuwend en kort en bondig opgeschreven, zodat je tijdens het lezen direct Start Sterk & Sluit Slimbegrijpt wat de bedoeling is. Bij ieder idee staat aan welk doel je werkt, zoals het creeëren van een positieve sfeer, bewegend leren of het getalbegrip vergroten. Ook staat bij ieder idee in één zin beschreven welke voorbereidingen je als leerkracht moet treffen. Heel handig dus als je weinig tijd hebt om een opening of afsluiting voor te bereiden.
Wat deze ring helemaal ideaal maakt, is dat hij in een handzaam formaat is uitgegeven. Je neemt hem dus eenvoudig mee in je tas. Ook voor een invaller is deze ring dus ideaal.

Kortom, ik ben erg enthousiast over de ring en ga de ideeën zeker inzetten in de klas.
Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden naar de ring ‘Start sterk & sluit slim’? Je kunt hem hier bekijken: https://www.deringweetraad.nl/

© 2023 jufeline.nl