Weg van Onderwijs

Weg  van Onderwijs

 

Redactiesommen voor eind groep 3

Zoek je op internet naar redactiesommen voor groep 3, dan vind je verschillende werkbladen die ingezet kunnen worden. Het nadeel van deze werkbladen is dat er vaak geen plaatjes zijn toegevoegd die de som verduidelijken. Hierdoor is het voor de leerlingen lastiger om de som op te lossen.
Ook spreken opdrachten zonder afbeeldingen de leerlingen vaak niet zo aan. Natuurlijk hoeven sommen er niet altijd mooi uit te zien, maar het maakt het leren wel een stuk leuker!
Ik werd dan ook blij toen ik op de website
wegvanonderwijs.nl het kleurrijke pakket ‘redactiesommen voor eind groep 3’ tegen kwam. Een keer wat anders dan de standaard werkbladen…dat moest uitgeprobeerd worden!

Bij aanschaf van het pakket ‘redactiesommen voor eind groep 3’ ontving ik een Powerpoint met 98 dia’s.  Op iedere dia stond één redactiesom met daarbij een vrolijke afbeelding die de som verduidelijkt. De sommen zijn per thema ingedeeld. Zo gaan er 8 vragen over de kermis die weer worden opgevolgd door 8 vragen over de boerderij. Al met al spreken de dia’s de leerlingen erg aan, wat zorgt voor een grote betrokkenheid bij het bespreken van de sommen.

Naast de Powerpoint, krijg je bij aanschaf van dit pakket twee PDF-bestanden waarop de dia’s staan afgebeeld. In het ene PDF-bestand staan de dia’s paginagroot afgebeeld, bij het andere bestand is er naast de dia’s ruimte om de som uit te rekenen.
Vooral dit laatste bestand vond ik fijn om in te zetten. Terwijl ik de Powerpoint op het digibord liet zien, konden de leerlingen meekijken op hun eigen blad. Na het voorlezen van de som konden de leerlingen de berekeningen naast de dia opschrijven. De ruimte die hiervoor gegeven wordt, is ook zeker groot genoeg.

Het belangrijkste is misschien nog wel dat de sommen aansluiten bij de vragen die in de Cito-toets Rekenen gesteld worden. Wil je de leerlingen voorbereiden op deze toets? Dan is dit pakket dus zeker een aanrader!

Klik op het plaatje om naar de site te gaan...

 

Weg van Onderwijs

 

© 2022 jufeline.nl