Wijs met media

 

Om een start te maken met mediawijsheid in de klas biedt Cubiss je dit gratis, praktische en laagdrempelige lespakket aan. Je kunt zo aan de slag met mediawijsheid. Dus begin vandaag nog!

De doorgaande lijn mediawijsheid van Cubiss heeft een update gekregen. Het magazine vol informatie, tips en inspiratie rond mediawjisheid is weer helemaal bijgewerkt.

Jonge kinderen pakken mediaontwikkelingen snel op. Daarom is het belangrijk om al op jonge leeftijd aan de slag te gaan met mediawijsheid. De ontwikkeling van mediabewustzijn, mediabegrip, media-attitude en mediagedrag is voor kinderen van groot belang. Zo kunnen ze meedoen met de huidige samenleving. Ouders, scholen, bibliotheken en andere professionals rondom deze doelgroep spelen hierin een cruciale rol.

Mediawijsheid is een belangrijk onderdeel van de opvoeding net als het leren lezen, rekenen en fietsen. Vandaar dat zowel op school als in de thuissituatie aandacht voor mediawijsheid noodzakelijk is. Echter, gaan de ontwikkeling soms zo snel dat leerkrachten en ouders het niet bij kunnen houden. De doorgaande lijn mediawijsheid is hiervoor ontwikkeld.

 

Klik HIER om naar de lessen op de site van Cubiss te gaan.

 

Wijs met media

 

 


 

© 2023 jufeline.nl