Levend Stratego

Levend stratego (dierenversie)    
     
Om het spel te spelen moet je de groep in tweeën splitsen. Iedere groep heeft zijn eigen kleur vlag die verstopt moet worden. De vlag moet wel zichtbaar zijn voor het andere team. Hij mag dus niet geheel begraven worden. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de vlag van de tegenpartij te vinden en deze naar  eigen terrein te brengen.

Iedere speler krijgt één kaartje. Hierop staat een dier. Als de spelers elkaar tikken, moeten ze hun kaartje laten zien. De hoogste speler wint en krijgt het kaartje van de verliezer. De verliezer moet dan terug naar de spelleider om een nieuw kaartje te halen.
Wanneer twee gelijke dieren elkaar tikken, gebeurt er niets. De spelers mogen gewoon doorlopen om een nieuwe speler te tikken. 

Er zijn een paar bijzondere kaartjes. Zo kan de klem alle dieren verslaan, maar mag deze zelf niet tikken. De klem mag dus alleen getikt worden. De hyena is het enige dier dat de klem kan openen en deze dus kan verslaan.
Ook de muis is bijzonder. Dit is namelijk het enige dier dat de olifant kan verslaan. De olifant is namelijk bang voor de muis.

Door te tikken moet dus voorkomen worden dat de tegenstander de vlag vindt en deze naar zijn eigen terrein kan brengen.


Wil je liever de gewone versie van levend stratego spelen? Klik dan HIER.
        Hier vind je alle spelkaartjes

 


 

© 2022 jufeline.nl